A szódabikarbóna orvosi felhasználása

Bizonyára hallott már mindenki a szódabikarbóna számtalan felhasználási módjáról. Ha nem is gyógyászati előnyeiről tudunk, arról biztosan, hogy a sütésben nagy szerepet játszik abban, hogy süteményeinket megemelje és szép lyukacsossá tegye. Sok ember el is felejti, hogy tulajdonképpen a szódabikarbóna eredetileg nem is sütési célokat szolgált. Hiszen annyi minden másra is jó! megtaláljuk például a fogkrémekben, a mosószerekben és a légfrissítőkben is. Korlátlan felhasználási lehetőségének köszönhetően szinte minden otthonban előfordul. Ráadásul a szódabikarbónát az orvostudomány is előszeretettel felhasználja semlegesítő és nyugtató tulajdonságait kihasználva. De gyógyhatásai között meg kell említeni gyulladásgátló tulajdonsását is, ami különösen hasznos a bőrbetegségek esetében. De már szóltunk arról is, hogy a fogak természetes fehérítőjeként rengeteg fogkrémben is megtaláljuk ma már. Mivel a szódabikarbóna lúgos kémhatású, így semlegesíti a savakat, ezért még számos területen kiválóan alkalmazható.

szodabikarbona orvosi felhasználása


Ha szeretnénk a szódabikarbónát természetes gyógyító orvosságként használni, akkor erre számos lehetőségünk adódik. Ha a sót és a szódabikarbónát együttesen használjuk a fürdővízben, akkor ez a kombináció csökkenti a negatív sugárzás hatásait. A szódabikarbónából készített pasztát kenőcsként lehet használni a pelenka okozta kiütések, kisebb irritációk és bőrgyulladások csökkentésére. Ha azt tapasztaljuk, hogy túl sok a gyomorsavunk, akkor igyunk eg kis pohár meleg, szódabikarbónás vizet (1 teáskanállal rakjunk egy pohárba), hogy csökkentsük az emésztési zavarokat.

Mindannyijukat csípett már meg a méh, de lehet, hogy azt nem tudtuk, hogy a csípés fájdalmát enyhíti a szódabikarbóna. Rakjunk rá a karbonát vizes pasztájából és a fájdalom elmúlik. Vagy keverjünk össze fél citrom levét, eg teáskanál szódabikarbónával és kevés vízzel, hogy elmulasszuk a fejfájást. Ezt a keveréket 15 percenként fogyasszuk addig, amíg a fájdalom elmúlik. Ha olyan fogkrémünk van, amiben még nincs szódabikarbóna, akkor mossuk át tiszta szódabikarbónával a fogainkat, ami nemcsak fehérít, de eltünteti a rossz leheletet.

 

Szódabikarbóna elérhető!

Szódabikarbónaétkezési 1000g Paleolit

Szódabikarbóna étkezési 1000g Paleolit

Étkezési célra és háztartási célra is alkalmas!Számos hasznos felhasználási területe ismert a szódabikarbónának.

Ár: 650 Ft
Megnézem
Újdonság

MosóMami - Foodétkezési szódabikarbóna 250g

MosóMami - Food étkezési szódabikarbóna 250g

Étkezési célokra, konyhai felhasználásra, háztartási praktikákhoz. 

Ár: 435 Ft
Megnézem
Vélemények (2)